Hoe vaak zijn de Cincinnati Bengals naar de Super Bowl geweest?

Beste antwoord

Ze zijn twee keer geweest – na de seizoenen 1981 en 1988. Bij elke gelegenheid kwamen ze tegen de San Francisco 49ers, die in die periode een van de beste signaalbellers aller tijden in Joe Montana hadden. In SB XVI betaalden de Bengals de prijs voor een trage eerste helft, met een achterstand van 20-0 dankzij een trio van omzet (twee diep in 49er-territorium). Een furieuze rally in de tweede helft zag ze binnen vijf punten komen op 26-21 (en ze hadden nog dichterbij kunnen zijn als er geen doellijn was geweest bij de 49er-verdediging die de Bengals uit op opeenvolgende 3e en 4e down plays vanaf de ene yard lijn in het 3e kwartaal) maar San Fran hield vast voor de overwinning.

Zeven jaar later hadden de Bengals tweemaal de leiding in de 2e helft (13-6 en daarna 16-13), maar uiteindelijk kon hij Montana en ontvanger Jerry Rice (wiens 11 vangsten voor 215 yards en een TD hem de M VP-onderscheiding). Montana rondde de mars van 92 yard af naar de winnende score met een slag van 10 yard voor John Taylor met nog 34 seconden in het vierde kwartaal. Hij eindigde met 357 passerende yards (een Super Bowl-record) op 23 voltooiingen uit 36 ​​pogingen (evenals 14 yards haasten).

Sinds die wedstrijd zijn de Bengals erin geslaagd om slechts één wedstrijd na het seizoen te winnen ( in januari 1991) en zijn nooit voorbij de Divisional play off-ronde gekomen.

Antwoord

De Bengals gingen naar Super Bowls 16 en 23, respectievelijk in 1982 en 1989. Beide wedstrijden waren dichtbij, vooral SB 23, en beide keren waren het Joe Montana en de San Francisco 49ers die wonnen.

In Super Bowl 16 bouwden de 49ers een 20-0 voorsprong op tegen rust, daarna de Bengals kwam terug en overtrof San Francisco met 21-6 in de 2e helft. De Bengals legden veel meer aanval op dan San Francisco, maar kwamen te kort om de wedstrijd met 21-26 te beëindigen. De eerste keer in de geschiedenis van de Super Bowl verloor het team met de meeste yards en de meeste touchdowns de wedstrijd. De 49ers hadden 2 TDs en 4 FGs, de Bengals 3 TDs.

In Super Bowl 23 waren de Bengals 13-6 gestegen in het 4e kwartaal, maar een legendarische rit van 92 yard in 3 minuten zette de 49ers voorsprong en maakte de uiteindelijke score 20-16. Deze Super Bowl was ook historisch, aangezien het de eerste was waarin de teams tijdens de rust gelijk stonden.

Wat ik echt interessant vind, is dat beide Super Bowls echt goede games waren. Dat klinkt misschien raar als je toen een “voetbalfan” was, maar van 1980 tot 1997 waren er 15 scheve overwinningen, de meeste belachelijke uitbarstingen, en slechts 3 goede games. Twee van die 3 goede Super Bowls waren tussen de Bengals en de 49ers.