Co robi ' w celach zawodowych ' oznacza w następującym zdaniu: „Istnieje potrzeba zajmowania tego stanowiska ze względów zawodowych”?

Najlepsza odpowiedź

Ogólnie rzecz biorąc, wyrażenie to jest używane w celu rozróżnienia, czy osoba posiadająca kwalifikacje zawodowe musi polegać na tych poświadczeniach i korzystać z ich wiedzy specjalistycznej. Na przykład jestem prawnikiem. Zasiadam w komitecie mojego kościoła, ale nie jestem prawnikiem i nie udzielam im porad prawnych. Jeśli jednak korporacja non-profit wymagała, aby jej zarząd obejmował prawnika w celu udzielania porad prawnych, mogłaby zatrudnić prawnika, który zasiadałby w ich zarządzie „w charakterze oficjalnym”.

Nie mogę powiedzieć, jaki jest kontekst cytatu w pytaniu.

Odpowiedź

Bonjour cher Amis 😊

Zarządzanie wydajnością odnosi się do aktu zapewniania, że ​​firma maksymalizuje swoje potencjalne działania i wydajność produkcyjną – przez cały czas, w każdych warunkach. Zdolność przedsiębiorstwa mierzy, ile firmy mogą osiągnąć, wyprodukować lub sprzedać w danym okresie. Rozważ następujące przykłady:

• Call center może obsłużyć 7000 połączeń tygodniowo.
  • Kawiarnia może zaparzyć 800 filiżanek kawy dziennie.
  • Linia produkcyjna samochodów może montować 250 ciężarówek miesięcznie.
  • Serwis samochodowy może obsłużyć 40 klientów na godzinę.
  • Restauracja może pomieścić 100 osób.

Zarządzanie wydajnością, jeden z pięciu elementów w obszarze dostarczania usług ITIL, jest sposobem na odzyskanie kontroli. Umożliwia prezesom planowanie z wyprzedzeniem, szybkie reagowanie na wymagania biznesowe i efektywne zarządzanie zasobami. Zastosowanie narzędzi do zarządzania wydajnością jako części szerszej strategii IT umożliwia narzucenie porządku w coraz bardziej złożonym środowisku IT. Jak to ujął John Madden, starszy analityk w Ovum: „Zamiast dysponowania ogromnymi ilościami pojemności, które mogą być wykorzystane lub nie, zarządzanie pojemnością oferuje możliwość dynamicznego przypisywania ich i zapewnia, że ​​infrastruktura IT jest wykorzystywana w sposób, w jaki zamierzałem. ”

Merci beaucoup 😊